Apartmani "Nikšić"  - Igalo - Herceg Novi - Crna Gora

O nama


Igalo je grad u opštini Herceg Novi u Crnoj Gori. Geografski položaj i začudjujuća ljepota prirode čine Igalo i Herceg Novi najatraktivnijim turističkim lokacijama na Jadranskoj obali Crne Gore.

Igalo je poznato kao turističko mjesto, a zahvaljujući ljekovitom - morskom mulju sa Blatne plaže - ili kako je još nazivaju Stara banja, centar je zdravstvenog turizma Crne Gore. 


Opširnije... Link  

Smještaj

  • Svi apartmani su luksuzno opremljni sa klimom, LCD sa satelitskom,antenom, terase sa pogledom na more.
  • Apartmani imaju svoja odvojena kupatila.
  • Veliki balkon s pogledom na prekrasnu okolicu i more.
  • Plaže i setaliste se nalaze nedaleko na 400 metara.
  • Apartmani poseduju sopstveni parking za 6 automobila.


Opširnije... Link  

Galerija

Izdvojili smo za vas fotografije nekih od prelijepih mjesta koje nudi Igalo,Herceg Novi...

 

 

Opširnije... Link  

Kućni red

 

 

 
Želimo da vas upoznamo sa kućnim redom kako bi vam boravak u našoj kući bio ugodan, a za sva dodatna obavještenja obratite se domaćinu.

 

 

  Opširnije... Link  

O NAMA

El. pošta Štampa PDF


Igalo je grad u opštini Herceg Novi u Crnoj Gori. Geografski položaj i začudjujuća ljepota prirode čine Igalo i Herceg Novi najatraktivnijim turističkim lokacijama na Jadranskoj obali Crne Gore.

Igalo je poznato kao turističko mjesto, a zahvaljujući ljekovitom - morskom mulju sa Blatne plaže - ili kako je još nazivaju Stara banja, centar je zdravstvenog turizma Crne Gore. 


Još tridesetih godina prošloga vijeka izvršeno je ispitivanje igaljskog blata u laboratoriji poznatog francuskog lečilišta Viši („Vichy“), koje je definitivno potvrdilo njegovu izuzetnu lekovitost, ali tek nakon Drugog svjetskog rata,na inicijativu Mirka J.

Apartmani Niksic Igalo,Mamula ostrvo

 Stijepčića, koji angažuje dr. Svetozara Živojnovića realizovani su davno doneti planovi o osnivanju lečilišta u Igalu, koje je Odlukom vlade Crne Gore od 1.XI 1949. godine konačno i osnovano.

Ljetovanje u Igalu je pravi doživljaj. Igalo ima preko 260 sunčanih dana godišnje a prosječna godišnja temperatura iznosi 15,7°C. Kupališna sezona u Igalu traje od maja pa sve do oktobra. Znači

 vaše letovanje u Igalu može da potraje i čitavih 6-7 mjeseci.

Bokakotorski zaliv je jedan od mediteranskih najspektakularnijih prirodnih atrakcija. To je veliki fjord poput morske uvale koja se sastoji od niza manjih zaliva okruženih kaktusima, oleandrima i palmama. Put koji prolazi većim dijelom obale povezuje niz malih istorijskih gradova, sela i nedavno izgradjenih turističkih destinacija.

Igalom danas dominira Mediteranski centar „Igalo“, i nešto skrovitija u rastinju – luksuzna vila „Galeb“, jedna od mnogih zvaničnih rezidencija doživotnog predsjednika bivše SFR Jugoslavije, Josipa Broza Tita. Slučajno, Tito je bio u Igalu 15. IV 1979. kada je cijelo Crnogorsko primorje pogodio katastrofalni zemljotres.


Apartmani Niksic Igalo,Gospa od Skrpjela

Prednosti Igala danas koriste ljudi sa svih meridijana, domaći prije svih. Tradicionalni gosti-rekonvalescenti decenijama već dolaze iz Nordijskih zemalja, posebno iz Norveške.

Širenjem obalnog pojasa, Igalo se vremenom spojilo s Herceg Novim. Duga Njegoševa ulica, najveća gradska, počinje u Igalu i završava se na glavnom hercegnovskom Trgu. Od granice sa Hrvatskom, Igalo je udaljeno svega 10-ak minuta

Apartamni Niksic Igalo, Kotor

 vožnje.


Igalo obiluje prirodnim pjeskovito-šljunkovitim i betonskim plažama. Toplota morske vode uvijek je za koji stepen iznad prosječne (u zenitu ljeta iznad 25°C), jer se pred Igalom rasprostire plićak nalik laguni.

Za obalno bi se šetalište moglo da kaže da je pravi bazar: pored nacionalnih i ribljih restorana, modernih kafeterija i klubova za mlade, na šetalištu se tokom sezone mogu da opaze prodavci svakog oblika udruženih ugođaja.

Apartmani Niksic Igalo, Perast

Obalni slikari portreta, prodavci srebrnine, školjki, keramike i unikatnih suvenira od morskih oblutaka, traže svojih 5 minuta na šetalištu dugom 5 milometara. Tokom ljeta Igalo je najgušća hercegnovska promenada. Puna ljudi, mirisa, boja i ukusa.

 

 

Turistički brodići odvode goste do svih nedalekih izletišta: Žanjica, Rosa, Mamule,

Apartmani Niksic Igalo, Plava spilja

 Plave špilje, i do onih u dubini Zaliva – vještačkog ostrva Gospe od Škrpjela pred Perastom, u barokni Perast i Kotor, prelijepi Dubrovnik...

 

 

 

 

Apartmani Niksic Igalo, Dubrovnik

 

Baner

KAKO DO NAS

pronadjite najbolji put do nas

Pronadjite najbliži put do nas 

 
embed a google map

KONTAKT INFORMACIJE

  • Apartmani "Nikšić" Igalo, Herceg Novi
  • Skojevska 41
  • 85 347 Igalo, Crna Gora